„În această dimineață, în jurul orei 06:15, polițiștii din cadrul Secției Nr.13 Poliție Rurală Titu au fost informați telefonic de un tânăr de 18 ani, din localitatea Costeștii din Vale, cu privire la faptul ca a acrosat cu autoturismul o căprioară”, au precizat autoritățile statului. „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul județean 701, din direcția Bolovani către Cornățelu, în dreptul unei liziere, ar fi acrosat și accidentat mortal o cervidă care i-ar fi apărut brusc pe direcția de deplasare”.
Ca urmare a impactului au rezultat și avarii la autoturism. Au fost contactați reprezentantii AJVPS Dâmbovița, în vederea ridicării cadavrului cervidei.
De asemenea, un alt tânăr, de 23 de ani, din Mănești, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 72A, în afara localității Priseaca, a acrosat și accidentat mortal o căprioară care ar fi apărut inopinat pe partea carosabilă.
Un accident rutier cu un animal sălbatic poate provoca pagube importante autoturismului implicat sau chiar vătămari corporale șoferului și pasagerilor din autoturism. Atunci când mașina implicată într-un accident rutier cu un animal salbatic are asigurare CASCO, procedura de despăgubire este una simpla.
În primul rând, conducătorul auto este obligat, potrivit legislației în vigoare, să se prezinte în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la unitatea de Poliție pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
Organele de Poliție rutieră constată accidentul conform normelor legale în vigoare și eliberează documentele necesare conducătorului auto, astfel încât acesta să-și poată repara mașina. Apoi, pagubitul (asigurat CASCO) se poate prezenta la societatea de asigurări cu actele de la Poliție și cu documentele necesare deschiderii dosarului de daune, efectuează demersurile pentru deschiderea dosarului, care mai apoi își va urma cursul normal de instrumentare.
Sursă foto: Pixabay/imagine cu caracter ilustrativ